top of page
GS rijen Schildersweken en Glas

Schilderwerken
Particulieren

Buitenschilderwerk, De identiteit van uw huis.

Een noodzakelijk kwaad, het buitenschilderwerk aan uw woning. Dus waarom niet van de nood een deugd maken?.

  • Buitenschilderwerk.

Buitenschilderwerk wordt verricht aan kozijnen, deuren, goten en andere gevelelementen. In sommige gevallen valt daar ook het schilderwerk aan gemetselde of gestukadoorde muren en schilderwerk aan schutting en overige tuinelementen onder.

Afgezien van bescherming heeft buitenschilderwerk ook een esthetische functie doordat het kleurgebruik en glansgraad voor een belangrijk deel de uitstraling van uw bezit bepalen.

  • Wanneer is buitenschilderwerk nodig ?

Schilderwerk aan houten gevelelementen is minstens elke 5 á 7 jaar toe aan een volledige schilderbeurt. Dat verschilt overigens per gevelzijde want door de invloed van zon en regen zullen de zuidelijk en westelijk gelegen gevels eerder om onderhoud vragen dan de noordelijk en oostelijk gelegen geveldelen. Ook de mate waarin  bijvoorbeeld een overstek de gevel beschermd is van invloed op de onderhoudsbehoefte aan uw pand.

Goed onderhoud gaat echter verder dan eens in de vijf of zeven jaar het geheel overschilderen. Door in de tussenliggende periode regelmatig uw schilderwerk te (laten) controleren en waar nodig bij te werken kunt u de levensduur van het schilderwerk verder belangrijk verlengen.

GS Rijen heeft hiertoe de know how en systemen in huis om u hierbij behulpzaam te zijn.

  • Waarom buiten schilderen?

Houten gevelelementen dienen goed beschermd te worden tegen weersinvloeden zoals zon en regen. Ook de duurzame houtsoorten zoals bijvoorbeeld Meranti dienen te worden beschermt tegen weersinvloeden. Houtrot reparaties zijn over het algemeen kostbaar en dienen indien mogelijk voorkomen worden.

Uw woning of bedrijfspand heeft een betere uitstraling wanneer het schilderwerk met regelmaat wordt bijgehouden door vakmensen van GS Rijen zo bent u er zeker van dat het schilderwerk goed bestand is tegen sterk varierende weersinvloeden in Nederland.

Goed schilderwerk draagt er toe bij dat de gevelelementen in uw pand lang mee gaan . Als uw woning of bedrijfspand met regelmaat gecontroleerd en geschilderd wordt, hooft u zich geen zorgen te maken over bijvoorbeeld onvoorziene uitgaven voor onderhoud.

  • Materialen.

Buitenschilderwerk voeren wij uit met half,- of gesiliconiseerde hoogglanslak, ook wel Alkydverf genoemd.

Onze moderne Alkydverven bevatten nauwelijks nog oplosmiddelen waardoor zij veel minder milieubelastend zijn dan 

de Aklydverven van weleer.

  • Kleuradvies.

Hebt u behoefte aan een andere kleurpalet dan stellen wij voor u vrijblijvende een kleuradvies op. We houden daarbij rekening

met de binnen uw straat of wijk geldende kleurafspraken voor schilderwerk.

Desgewenst informeren we vooraf bij de gemeente of het voorgestelde advies binnen eventuele afspraken valt die gelden voor

bijvoorbeeld woonwijken of monumentale panden. Zo komt u niet voor nare verrassingen te staan.

Binnenschilderwerk.

Het binnen schilderwerk is de basis van uw interieur en dus een spiegel van u zelf en hoe u wilt leven. Goed binnen schilderwerk draagt bij aan de persoonlijke uitstraling en is tot in detail zichtbaar. Goed uitgevoerd binnen schilderwerk van de gevelkozijnen draagt echter ook bij aan de duurzaamheid van het buitenschilderwerk.

Bij binnen schilderwerk kunt u denken aan het schilderen van muren, plafons of kozijnen van uw pand. Ook het schilderen van trappen, vloeren en ruimtes die om een aparte behandeling vragen, zoals de badkamer, en behangwerk vallen allen onder binnen schilderwerk.

  • De functie van het binnenschilderwerk.

De eerste vereiste van binnen schilderwerk is de esthetische uitstraling. Een nieuwe, kleur van uw interieur op de wanden en op het houtwerk geven uw bezit de sfeer die u zich wenst en waar u zich behaaglijk bij voelt. Binnen schilderwerk kan ook fungeren als basis voor een verandering, wanneer u bijvoorbeeld voornemens bent een nieuw bankstel of kast aan te schaffen die moet passen in uw nieuwe omgeving.

In een omgeving waar een of meerdere mensen verblijven wordt veel vocht gegenereerd.

Gewoon door in uw woning te leven en bijvoorbeeld te koken, verwarmen en natuurlijk te douchen en baden.

Goed afsluitende verflagen op uw gevelkozijnen voorkomt dat dit vocht in de ondergrond dringt en problemen

gaat veroorzaken. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken speelt het schilderwerk van de

binnenzijde een grote rol in het voorkomen van verfschade aan de buitenzijde van het schilderwerk.

Eveneens voorkomt schilderwerk ook het ontstaan van schimmels in bijvoorbeeld vochtige ruimtes.

Wij gebruiken voor binnen schilderwerk wettelijk voorgeschreven verfproducten. Deze verf is oplosmiddelvrij of oplosmiddel arm, waardoor het bijna geen geur afgeeft en snel droogt. Deze verfproducten zijn verkrijgbaar in mat, zijdeglans en hoogglans als een dekkende verf, een transparante lak of een beits.

Iedere ruimte en iedere ondergrond vraagt derhalve om een passende verfsoort. De badkamer en de kelder vragen bijvoorbeeld om een sterke vocht - en schimmelwerende verf. Voor kozijnen en deuren in de buitengevel wordt een damp werende verf gebruikt, zodat het vocht dat binnen ontstaat niet in het hout kan trekken.

  • Renovaties en spuitwerk.

In de meeste gevallen wordt het schilderwerk binnen uitgevoerd met kwasten en/of rollers. GS Rijen kan echter indien de situatie dit laat ook het houtwerk, de muren en de plafons spuiten. De verf wordt zonder gebruik van lucht met hoge druk en verwarmd op de ondergrond gespoten (hot airless systeem). 

De voorbereiding neemt wat meer tijd in beslag, denk aan het afplakken en reparaties van scheurtjes en gaatjes. Maar het spuitwerk zelf gaat snel en het resultaat is ongekend strak en glad.

binnenschilderwerk
GS Rijen schilder en glas werken
gs rijen schilder en glas werken

Vrijblijvende offerte klik hier 

bottom of page